vineri, 11 iunie 2010

Călător prin lume

„Caut ultime tărâmuri în care mai poţi găsi identităţi culturale. Le promovez... le fac cunoscute... Călătoresc prin lume... văd... îmi iau însemnări şi fotografiez…”

Primul român care a efectuat o expediţie românească solitară, în Mongolia, singurul român care a traversat, pe jos, deşertul Atacama, autorul primei explorări solitare româneşti a deşerturilor australiene, subiect la bacalaureat, Alin Totorean a fost oaspetele FotoclubproArad.

Are peste 62 de articole publicate în diverse reviste, la care se adaugă: proiecţii multimedia, expoziţii de fotografie, participări ca invitat în emisiuni radio şi tv, expuneri la simpozioane ştiinţifice şi materiale introduse pe diferite site-uri. Sute de mii de persoane au intrat în contact cu informaţiile strânse în timpul călătoriilor sale.

Ne-a povestit cum e să cari 40 de kilograme de echipament prin deşert. Cum e să-ţi abandonezi camerele foto şi să le găseşti după o săptămână tot acolo, într-o tufă în deşert. Cum e să vezi alte lumi şi să vrei să vezi tot mai multe. Să nu de dai bătut chiar când eşti epuizat. Să nu-ţi obosească decât corpul, iar spiritul să fie mai treaz ca niciodată, tot mai puternic şi mai bogat cu fiecare călătorie.

Cele două ore de povestit au trecut într-o clipă, dar e sigur că ne va mai împărtăşi de acum mai multe din lumile vizitate şi experienţele avute, Alin alăturându-se Fotoclubpro Arad.

„Tot ceea ce fac e pledoarie pentru viaţă, natură, pentru frumos şi bunătate... Consider că am ceva de spus în viaţa aceasta şi chiar vreau să o fac” Alin Totorean, explorator și fotograf.
Site-ul personal al lui Alin este wildtrack.ro


Niciun comentariu: