vineri, 18 februarie 2011

Sala Clio a Complexului Muzeal găzduieşte o expoziţie realizată de fotografi din Cluj

O expoziţie de fotografie realizată de membrii Fotoclub Stars din Cluj-Napoca a fost vernisată de curând la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad. Este vorba despre „Aspecte transilvănene”, lucrările expuse ilustrând tehnici diverse precum portretul, peisajul sau eseul fotografic.Organizatorii acestei expoziţii sunt Fotoclub Pro Arad şi Complexul Muzeal Arad. „Aspecte transilvănene” face parte dintr-o serie de astfel de evenimente ai căror protagonişti sunt arădeni care în prezent îşi desfăşoară activitatea în alte oraşe ale ţării. Este şi cazul preşedintelui Fotoclub Stars din Cluj–Napoca, a domnului Essig Iosif, dar şi al altor membri ai aceleiaşi organizaţii.
Expoziţia „Aspecte transilvănene” a fost vernisată de Nelu Scripciuc E.AAFR, preşedintele Fotoclub Pro Arad şi de asemenea de Kelen Francisc E.FIAP, un cunoscut fotograf arădean şi presedinte de onoare al organizaţiei aradene.
Poetul şi profesorul Petru M. Haş a vorbit şi el în deschiderea acestei expoziţii, mai puţin despre tehnicile folosite şi mai mult despre poeticitatea lucrărilor şi despre felul în care o tehnică aparent rece şi lipsită de expresivitate cum este cea a fotografiei digitale poate fi folosită în obţinerea unor efecte fără îndoială artistice.
Essig Iosif, preşedintele Fotoclubului Stars din Cluj-Napoca ne-a mărturisit că organizaţia pe care o reprezintă este implicată într-o serie de schimburi de experienţă cu Fotoclub Pro Arad. Astfel, clubul arădean a fost prezent pe simeze într-o expoziţie de grup la Cluj – Napoca, „Aspecte trasnsilvănene” fiind de fapt o replică a acelui eveniment la Arad.
De asemenea, Fotoclub Stars din Cluj–Napoca realizează anual o tabără de creaţie într-o zonă din apropierea municipiului, majoritatea fotografiilor expuse la Arad reprezentând aspecte ale vieţii cotidiene din zona menţionată.
Expoziţia „Aspecte trasnsilvănene” va putea fi vizitată la Sala Clio până în 25 februarie, de marţi şi până duminică între orele 9 şi 17. Nelu Scripciuc E.AAFR, preşedintele Fotoclub Pro Arad a promis publicului că proiectul care îşi propune evidenţierea activităţii arădenilor care trăiesc în prezent pe alte meleaguri va continua, în perioada următoare organizaţia intenţionând să invite un alt fotograf de succes, care în prezent trăieşte la Bucureşti, şi al cărui nume este deocamdată o surpriză.

Niciun comentariu: