joi, 11 august 2011

Expoziţia de fotografie „Paşi prin Arad” deschide „Zilele Aradului”


Expoziţia „Paşi prin Arad” a FotoClubPro Arad propune şi în acest an peisaje şi arhitectură urbană locală, artiştii-fotografi, autori ai lucrărilor încercând să prezinte arădenilor oraşul lor aşa cum aceștia poate nu l-au mai văzut.

„Expunem un număr de 102 lucrări şi după cum spune şi titlul, „Paşi prin Arad”, acestea constă în peisaje şi arhitectură urbană, instantanee din viaţa cotidiană, imagini artistice, locuri văzute altfel de cât le vede omul de rând”, spune Nelu Scripciuc, preşedinte FotoClubPro AradExpoziţia în aer liber – pe Platoul din faţa Palatului Administrativ – s-a născut la iniţiativa primarului şi a preşedintelui FotoClubPro Arad, lucru inedit în orașul nostru, pentru că asemenea expoziţii nu s-au mai făcut.

„În urmă cu câţiva ani s-au pus bazele acestei expoziţii realizându-se acele panouri speciale pentru expunerea lor, expoziţie care are continuitate bucurându-se de un succes foarte mare datorită faptului că este foarte vizitată. Lumea s-a obişnuit deja, dar totuşi merge şi vizitează această expoziţie pentru că îi este la îndemână şi nu trebuie să se deranjeze pentru a merge într-o sală de expoziţii”

Aceste expoziţii au fost de fiecare dată vizitate de mii de arădeni şi nu numai. O parte din lucrările expuse pe platoul din faţa Palatului Administrativ au mai fost expuse la Gyula (Ungaria) şi au mai fost pe simezele galeriei Euro Foto Art din Oradea.
„Intenţionăm să ducem această colecţie şi în alte judeţe ale ţării pentru a ne face cunoscut oraşul datorită faptului că avem o arhitectură deosebită şi merită să ne lăudăm cu aceasta”, mai precizează preşedintele FotoClubPro Arad

Autorii lucrărilor sunt artiştii: Nelu Scripciuc, Călin Andra, Alina Mladin, Cristian Gligor, Adrian Crişan, Florin Mârnea, Călin Creştin, Valerian Ardelean,Sergiu Popp,Elisabeta Şipoş, Sebastian Colibar.

Niciun comentariu: