miercuri, 23 noiembrie 2011

Expozitie foto Deutsche Verband fur Fotografie

Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, a fost gazda vernisajului expoziției de fotografie organizată de către Asociația Fotografilor Profesioniști "Foto Club Pro Arad". Lucrările expuse aparțin Deutscher Verband fur Fotografie, o asociație a artiștilor fotografi din Germania, asociație care în prezent numără peste 5000 de membri, din care 35 au trimis lucrări pentru a fi expuse la Arad. 


În prezența unui auditoriu format din cadre ale universității arădene dar și a unui număr mare de studenți, gazda evenimentului doamna prof. univ. dr. Lizica Mihuț, și-a exprimat admirația față de acest eveniment precum și pentru inițiatorul acestuia, dl Francisc Kelen E.FIAP, personalitate marcantă a fotografiei din România, care și- a adus o importantă contribuție în realizarea acestui proiect. Fiind una dintre personalitățile cu o lungă experiență în domeniul fotografiei, domnia sa a prezentat auditoriului un adevărat periplu al fotografiei arădene care marchează mai bine de 100 de ani de activitate, și care astăzi a mai marcat un succes prin acest vernisaj. 

Președintele executiv al Foto Club Pro Arad, dl. Nelu Scripciuc E.AAFR,a punctat importanța vernisării acestei expoziții în cadrul unei instituții de învățământ, clubul de fotografie arădean având ca prim obiectiv promovarea artei fotografice în rândul tinerilor, în speranța că interesul tinerilor arădeni față de fotografie, va crește și va fi pe măsura entuziasmului avut de cei care acum peste 100 de ani au scris istoria fotografiei din România.





Niciun comentariu: