duminică, 19 august 2012

ART IMAGE - ARAD la CLIO


Joi, 16 august, la Sala CLIO a Muzeului judeţean Arad, în prezenţa unor prestigioşi invitaţi, avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie şi lansarea albumului ART - IMAGE. Este vorba despre cea dintâi expoziţie a taberei internaţionale de fotografie organizată de către FotoClubPro Arad, tabără la care au participat artişti fotografi din Moldova, Cehia, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Polonia şi normal, România.

„Ideea taberei de fotografie ART IMAGE Arad s-a născut din dorinţa de a promova frumuseţile locale, atât pe plan naţional, cât şi internaţional”, a precizat cu prilejul vernisajului Nelu Scripciuc, E.AAFR Preşedintele FotoClubProArad.

Evenimentul a fost pus în valoare de cuvintele adresate vizitatorilor de către Doru Sinaci, director în cadrul Centrului Cultural Județean Arad, care a punctat continuitatea acestei tabere și a asigurat deplina implicare a autorităților locale în mișcarea fotografică din Arad, Ștefan Toth A.FIAP, președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România și a lui Francisc Kelen E.FIAP care au dat curs invitației președintelui Foto Club Pro Arad, Nelu Scripciuc E.AAFR, organizatorul acestui eveniment. Au fost expuse 50 de lucrări realizate de fotografii sosiți la Arad din ţările sus menţionate,fotografii care apar și în albumul realizat în condiții de grafică excepțională și oferit tuturor vizitatorilor, album care completează colecția editorială a Foto Club Pro Arad care a editat câte un album în fiecare an de activitate, marcând în acest fel activitatea fotografică pe care o au membrii acestei asociații.

 În caliatetea sa de președinte al Asociației Artiștilor Fotografi din România, Ștefan Toth A.FIAP a apreciat aportul pe care autoritățile locale îl au în sprijinirea artei fotografice și a culturii în județul Arad. Cu ocazia acestei vizite la Arad, Ștefan Toth A.FIAP a oferit o plachetă comemorativă, realizată cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Carol Pop de Szathmary, domnului Francisc Kelen E.FIAP pentru întreaga activitate avută în domeniul fotografiei. 

De remarcat prezența la acest vernisaj a celor 14 cursanți, participanți la cursurile de fotografie organizate de Foto Club Pro Arad, care după vernisaj au avut ocazia să discute cu profesorul lor pe baza fotografiilor realizate în timpul taberei de fotografie.

Niciun comentariu: