joi, 20 decembrie 2012

FotoClubProArad la Cernăuţi

Admiratori ai artei fotografice, fotografi - profesionisti sau amatori pot vizita, între 30 noiembrie şi 31 decembrie 2012 expoziția alcătuită din 50 de fotografii color și alb-negru,din Galeria „Euro Foto Art”, Cernăuţi (Piaţa Centrală, nr. 9 ). Acestea sunt rezultatele taberei internaţionale de fotografii « ART IMAGE». 

Vernisajul a avut loc în data de 1 decembrie 2012, fiind totodată și prima ediție a unei acțiuni de acest fel. În cadrul acestui eveniment a fost prezentat și catalogul având același titlu. În cadrul vernisajului, moderatorul Vasile Bâcu, preşedintele Societăţii pentru Cultură Românească «Mihai Eminescu», reprezentantul AAFR în Ucraina şi membru de onoare al Fotoclubului„Pozitiv”, Vasile Paladean, Igor Timofiiciuk, preşedintele Fotoclubului popular de amatori „Pozitiv”, Corneliu Ionel Ciubotaru - consul la Consulatul general al României la Cernăuţi, împreună cu scriitorul Mircea Lutic, membru al Uniunii Scriitorilor din Ucraina, România şi Republica Moldova au împărtășit impresiile și opiniile lor în legatură cu întreg evenimentul.La vernisaj au mai participat membri ai Fotoclubului „Pozitiv”, Comunităţii Româneşti din Cernăuţi, precum şi un numeros public, iubitor de artă fotografică. Tabăra de fotografie IMAGE ART, ediția I, a fost organizată de Asociația Fotografilor Profesioniști ”Foto Club Pro Arad” în parteneriat cu Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad. 


În decurs de o săptămână, fotografi din țări diferite,Ştefan Burfete (Cehia), Olga Andriuc (Republica Moldova), Ödön Mészáros, Zoltán Gavaldik si Kálmán Holocsi (Ungaria), Pavol Sedilak şi Zsolt Szalma (Slovacia), Vasile Paladean , Nicolae Hauca (Ucraina) și Stauffer Pawel (Polonia), împreună cu Nelu Scripciuc E.AAFR, Călin Andra, Ștefan Toth A.FIAP și Claudiu Szabo E.FIAP au vizitat locații și monumente cu importanță turistică, culturală și etnografică ale județului și municipiului Arad: Cetatea Șoimos, Biserica Ortodoxă din Lipova, bisericile de lemn de la Troaș, Corbești, Roșia Nouă, Turnul de Apă, Teatrul Clasic Ioan Slavici. De asemenea, ei au avut parte și o plimbare cu barca pe râul Mureș în Parcul Natural Lunca Mureșului. Întreaga manifestare a fost organizată sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), cu sprijinul ”Foto Club Pro Arad”, a Societăţii pentru Cultură Românească „Mihai Eminescu” şi a Fotoclubului„Pozitiv” (ambele din Cernăuţi - Ucraina). Întregul eveniment a fost o adevărată reușită. Așteptam cu nerăbdare și următoarele ediții, care cu siguranță vor aduce noi și vaste experiențe artistico-fotografice. 

 Karina Nan

Niciun comentariu: