sâmbătă, 23 martie 2013

Expoziţia „Art Image” vernisată la Oradea


FotoClubPro Arad a vernisat vineri, 22 martie,  la Oradea expoziţia cuprinzând lucrările Taberei Internaţionale de Fotografie „Art Image”, ediţia I. Evenimentul a avut loc la Galeria EuroFotoArt Oradea,  prin buna colaborare a clubului arădean cu „Nufărul” Oradea. Trei dintre artiştii fotografi, din Ungaria, care au participat la tabăra de fotografie au fost prezenţi şi la vernisaj, iar în deschidere au vorbit vicepreşedintele FotoClubPro Arad Călin Andra, preşedintele FotoClubului „Nufărul” din Oradea, Ştefan Toth, A.FIAP precum şi criticul de artă Ramona Novicov. Aceasta a spus că „Odată în plus această expoziţie dovedeşte că arta fotografică reuşeşte un adevărat miracol şi anume ne face să redescoperim comori în jurul nostru... Iată judeţul Arad se redescoperă, se rearată. Este un loc pe care credem că îl ştim însă artiştii fotografi reuşesc cu ochiul lor şi cu „ochiul” aparatului lor să scoată la lumină sau să pună pur şi simplu un pic lumina altfel si dintr-o dată lucrurile banale, familiare devin altceva. Cu toţii am avut această surpriză  astăzi. Acum vedem Aradul ca pe ceva extrem de interesant.”
Cu ocazia vernisajului, reprezentanţii FotoClubPro Arad au lansat şi la Oradea albumul Taberei Internaţionale de Fotografie. Văzând acest album, Ramona Novicov a spus că şi la Oradea ar fi nevoie de asemenea oameni creativi - „Dacă răsfoim catalogul vedem în final ce înseamnă bucuria unei tabere. Va trebui să găsim minţi deschise şi in judeţul nostru pentru a gira astfel de idei care adună la un loc oameni creativi.”   
Tabăra Internaţională de fotografie s-a desfăşurat în Arad, în 2012, în organizarea FotoClubPro Arad şi a Centrului Cultural Judeţean din Arad, sub coordonarea preşedintelui Clubului, Nelu Scripciuc E.AAFR,A.FIAP. 

În cadrul taberei din 2012 de la Arad, au fost prezenţi artişti -fotografi  din ţară şi străinătate. Astfel, în cadrul expoziţiei ce va rămâne deschisă la Oradea până pe data de 2 aprilie cei interesaţi pot admira lucrări semnate de artiştii-fotografi - Călin Andra (România), Olga Andriuc (R. Moldova), Ștefan Burfete (Cehia), Nicolae Hauca (Ucraina), Kálman Holocsi (Ungaria), Zoltán Gavaldik (Ungaria),Ödön Mészáros (Ungaria), Vasile Paladean (Ucraina), Pavol Sediliak (Slovacia), Claudiu Szabó EFIAP (Romania), Zsolt Szalma (Slovacia), Ștefan Tóth AFIAP (România).




Niciun comentariu: