miercuri, 1 mai 2013

Drumul Crucii


          Pentru toti creştinii sărbătoarea Sfintelor Paşti are o însemnătate deosebită, datorită aspectului care o desăvârşeşte: Învierea lui Iisus Hristos. Trei zile de sărbătoare, după o săptămână de chinuitoare patimi. Ne aflăm în Marţea Mare. O zi importantă, marcată de un eveniment important. Pentru prima oară în Arad a avut loc Marşul intitulat sugestiv "Drumul Crucii - cu moartea pe moarte călcând." Daniel Leş, cel care joacă rolul lui Iisus şi alţi 70 de actori (amatori şi profesionişti) din diferite judeţe ale ţării şi de confesiuni diferite au reconstruit atmosfera de acum 2000 de ani, când Iisus a fost dus spre răstignire.
         Membri FotoClubului Pro Arad au fost prezenţi la acest eveniment unic în oraşul nostru. Într-o stare de emoţie, solemnitate, dar şi uimire au fost realizate fotografii cu un mesaj artistic extraordinar. De la Catedrala Arhiepiscopală "Sfânta Treime" de la Podgoria şi până în Piaţa Avram Iancu am trăit în vremea romanilor, am comemorat Drumul Crucii, Via Dolorosa sau Via Crucis, împreună cu alţi mii de oameni.


       Paştile este sărbătoarea păcii sau a împăcării omului cu Dumnezeu şi a oamenilor întreolaltă. În acest sens, sărbătoarea Sfintelor Paşti ne îndeamnă să ducem lumina şi să fim lumina acolo unde locuim sau unde muncim. 
         Să ducem lumină, bucurie şi pace celor care sunt întristaţi, celor care sunt singuri, celor care sunt neajutoraţi.
FotoClub Pro Arad vă urează Sărbători luminate şi fericite alături de toţi cei dragi vouă!
Hristos a Înviat!
Text.Nan Ioana-Karina
Foto. Nelu Scripciuc E.AAFR,A.FIAP

Niciun comentariu: