miercuri, 5 martie 2014

FotoClubPro Arad invitat să își aducă aportul în demersurile pentru Arad capitală culturală

FotoClubPro Arad a fost invitat la conferința Culturală Internațională, având ca temă ”Resurse și Politici Culturale”, organizată de Primăria Municipiului Arad. Evenimentul face parte din demersurile realizate de administrația locală pentru ca Aradul să primească titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 fiind invitați reprezentanți ai instituțiilor și asociațiilor cultural-artistice din municipiu, care și-au expus punctele de vedere în fața unor specialiști renumiți din Europa.
Invitații speciali ai conferinței au fost: Robert Palmer - expert consultant în sectorul cultural, manager-ul proiectelor de candidatură pentru titlul de Capitală Culturală Europeană a orașelor Bruxelles și Glasgow; Corina Șuteu - expert și trainer în management cultural, politici culturale europene și cooperare culturală; Carlos Fernandes expert în turism; Martin Vastenhout – membru în board-ul muzeului Dorestad dar și alți specialiști de reunme. Special pentru acest eveniment a venit și eruparlamentarul arădean Iosif Matula, cel care a sprijinit primele demersuri pentru titlul de capitală culturală europeană, ținând cont de faptul că în martie 2013 intenția depunerii candidaturii a fost exprimată chiar în Parlamentul European de la Bruxelles.
Coordonatorul lucrărilor conferinței a fost Andrei Ando, director executiv al Asociației Arad Capitală Culturală Europeană 2021. După încheierea conferinței s-au organizat mai multe lucrări pe grupuri de specialitate, discutându-se obiectivele principale ale Aradului pentru candidatură.
Din partea FotoClubPro Arad au fost prezenți Nelu Scripciuc E.AAFR,A.FIAP,Hon MPC președintele Clubului respectiv Claudiu Horeanu, membru consacrat al Asociației și responsabil de imagine.
Cu prilejul întâlnirii au fost organizate și două evenimente culturale, la care au fost invitați toți cei prezenți. Primul a fost organizat de către FotoClubPro Arad fiind vorba despre vernisajul expoziției ”Rockstars” semnată de Claudiu Horeanu apoi a urmat un concert extraordinar susținut de Orchestra și Corul Filarmonicii de Stat din Arad, ambele foarte apreciate de public.
Președintele FotoClubPro Arad, Nelu Scripciuc E.AAFR,A.FIAP,Hon MPC, ne-a făcute unele precizări referitoare la conferința internațională: ”La conferință s-au dezbătut lucruri foarte utile unde participanții au venit cu propuneri interesante, menite să ridice orașul nostru la rangul de capitală culturală europeană. Am convingerea că dacă aspectele discutate vor fi puse în practică Aradul va fi capitală culturală în 2021. A fost o onoare pentru mine să fiu invitat la această conferință, de maximă importanță pentru Arad, ținând cont că au fost prezenți oameni cu experiență din Europa, în ceea ce privește obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană. Chiar dacă va fi o muncă dificilă cred că uniți vom putea obține acest titlu. Asociația noastră va avea un rol foarte important în ceea ce privește imaginea orașului și ne vom da silința pentru ca ceea ce ține de noi să fie realizat în cel mai profesionist mod.”

Trebuie să menționăm că FotoClubPro Arad a participat încă de la început, la demersurile pentru Arad Capitală Culturală. Intenția Aradului de a candida la acest titlu a fost exprimată în martie 2013, în Parlamentul European de la Bruxelles, din delegația municipiului făcând parte și președintele FotoClubPro Arad, care a arătat europarlamentarilor prezenți primele imagini cu frumusețile orașului nostru. 
    
Text.Simina Roz
Foto.Lucian Dănilă








Niciun comentariu: