joi, 18 decembrie 2014

Acțiune caritabilă marca FotoClubPro Arad și Colegiul Național ”Preparandia - Dimitrie Țichindeal”Arad

          În data de 17 decembrie, la inițiativa FotoClubPro Arad și cu concursul elevilor de la Colegiul Național ”Preparandia-Dimitrie Țichindeal” s-a desfășurat o acțiune caritabilă care a avut ca scop ajutorarea a 10 familii nevoiașe din Arad. Elevii de la liceul sus amintit, împreună cu reprezentanți ai FotoClubPro Arad s-au deplasat la Școala Generală 3 din Arad pentru a susține un recital de colinde și pentru a împărți alimente, haine și jucării copiilor mai puțin norocoși ...
          Noi, cei prezenți la fața locului, am înțeles cât de puțin au acei copii sărmani, dar mai mult decât atât am înțeles cât de puțin au nevoie pentru a fi fericiți. Deși erau îmbrăcați în haine modeste aveau cel mai bogat zâmbet. Pe fața lor puteai citi inocența, bucuria că noi suntem acolo. Doar fața părinților lor trăda greutățile vieții prin care trec ... Cu toate acestea au cântat cu toții colindele binecunoscute. Copiii erau din ce în ce mai fericiți, știind că la final vor primi cadouri. Pentru ei nici nu mai conta ce fel de cadouri. Primeau CEVA si pentru ei era cel mai important. Ca să înțelegem mai bine totul, o fetiță de șapte ani, ne-a spus ca ea nici măcar nu are acasă perna ei, iar acum a primit cea mai frumoasă perna din lume ... Așadar, un lucru folosit de un alt copil până atunci, a devenit un cadou minunat pentru alt copil. Pentru cei prezenți la fața locului cel mai mare cadou a fost bucuria din ochii copiilor, zâmbetele lor minunate și inocente, zâmbete care ne fac sa trecem mai ușor peste toate problemele.
          ”Țin să îi felicit pe copii pentru interesul și seriozitatea de care au dat dovadă cu ocazia acestei acțiuni, dar mai ales pentru bunătatea și mărinimia lor, pentru că nu au donat lucruri de care nu mai aveau nevoie ci au donat lucuri și jucării care le-au făcut lor odată bucurie și voiau ca și copii sărmani să simtă acea bucurie ... și cred că au reușit. Nu în ultimul rând vreau să îi felicit și să le mulțumesc atât partenerilor de la FotoClubPro Arad cât și părinților care s-au implicat în această acțiune” a declarat consilierul educativ al Colegiului Național ”Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, doamna profesor Violeta Tocaciu.
            ”Salutăm inițiativa elevilor din clasa a V-a A, de la Colegiului Național Preparandia ”Dimitrie Țichindeal  și a doamnei diriginte, prof. Violeta Tocaciu. În aceasta perioadă, magia sărbătorilor de iarnă ne conferă o sensibilitate aparte și ne determină să fim mai generosi și, mai ales, să ne gândim la cei de lânga noi. În plus, pentru o educație complexă,  în spiritul tolerantei și a mărinimiei, este nevoie de implicare și din partea partenerilor din comunitate. În acest sens, în numele ISJ Arad, mulțumim FotoClubProArad și Colegiului Național ”Preparandia-Dimitrie Țichindeal” care, prin cadourile consistente, au făcut posibil ca acești copii să aibă parte de un Crăciun mai generos.” a declarat inspector școlar Mariana Tocaciu.

Octavian Tocaciu


















Niciun comentariu: