vineri, 6 martie 2015

"Distorsiuni" la Sala Clio

Artistul fotograf Ionel Onofraş a vernisat vineri seara, la sala Clio, expoziţia persoanlă "Distorsiuni". Artistul ieşean a venit la Arad la invitaţia preşedintelui FotoClubPro Arad, Nelu Scripciuc. Expoziţia a fost deschisă de către preşedintele clubului arădean, Nelu Scripciuc, de preşedintele onorific al Asociaţiei Pro Urbe Bujor Buda şi preşedintele Patronatului Român, filiala Arad, Ioan Marin Crişan, iar invitatul special al evenimentului a fost Andrei Ando,directorul Asociaţiei „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021”.
Artistul din Iaşi este un fotograf apreciat la nivel naţional, critica de specialitate afirmând despre expoziţia "Distorsiuni": "Distorsiunile, cu accente expresioniste, nu pledează pentru un fel de îmbufnată antiestetică, ci doar pentru un exercițiu de a vedea lumea prin lentilele deformate ale unor ochelari picassieni, unde totul este permis dacă asigură forme, fie ele și rebele, de expresivitate. Asocierea cu acest mare artist are, în contextul de față, sensul de a sesiza un gest nonconformist, după ce, în prealabil, Ionel Onofraș a servit ideea de armonie și inefabil ca un sensibil și deghizat poet al lumii formelor și al spiritului. Fotografiile nu se povestesc. Ele trebuie văzute și asumate fără prejudecăți și, mai ales, fără rezerve. Intri în jocul dialogului vizual și, finalmente, vei recunoaște că a fost frumos. Cu siguranță, exercițiile de imaginație ale lui Ionel Onofraș nu pot lăsa indiferent pe nimeni. Salut, de aceea, cu evidentă cordialitate un Artist, un Prieten al celor care lansează cu har SOS-uri pentru salvarea planetei numită OM... " Valentin Ciucă, critic de artă.
Evenimentul a fost organizat de FotoClubPro Arad în parteneriat cu Asociaţia „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021”,cu sprijinul Compelexului Muzeal Arad.
Simina Roz
Foto:Călin Andra


Niciun comentariu: