vineri, 18 septembrie 2009

Concursul internaţional de fotografie “ECB Annual Photography Award” se va desfăşura la Bucureşti în perioada 6-8 octombrie, care are drept temă fotografii din România. Acesta este un eveniment de o importanţă foarte mare pentru orice artist fotograf, la care participă doar persoane selecţionate de nişte curatori desemnaţi.
Această participare este urmare a colaborării clubului arădean cu Asociaţia Artştilor Arădeni “Nufărul” din Oradea, fiind nominalizaţi de Ştefan Toth A.FIAP şi Francisc Kelen E.FIAP-curatorii pentru România (Ştefan Toth A.FIAP este chiar preşedintele comisiei de organizare). De la FotoClub Pro participă la selecţie Călin Andra, Cristian Gligor, Călin Creştin, Sebastian Colibar, Valerian Ardelean, Elisabeta Şipoş, Florin Mârne, Alina Mladin şi Nelu Scripciuc. “Vom face o selecţie drastică, pentru a trimite cele mai spectaculoase fotografii. Facem această selecţie să înlăturăm orice suspiciune, cum s-a întâmplat la celălalt club unde am fost preşedinte. Experienţa de opt ani de zile m-a învăţat să elimin aceste discuţii ulterioare, mai ales că premiile puse în joc sunt substanţiale: locul I, 5000 de euro,locul II, 3000 de euro, locul III, 2000 de euro şi şapte menţiuni a câte 500 de euro fiecare”, a explicat Nelu Scripciuc, preşedintele FotoClub Pro Arad.
Fiecare participant va trimite la Bucureşti 12 fotografii printate, format 30/40 sau format digital iar cele zece lucrări care vor fi desemnate câştigătoare vor fi folosite pentru realizarea unei expoziţii şi incluse într-un catalog. De asemenea fotografiile alese vor fi expuse în muzee, festivaluri de fotografie, instituţii europene şi culturale,bănci centrale şi naţionale, pe o perioadă de cinci ani, cât durează proiectul.

Niciun comentariu: