vineri, 10 ianuarie 2014

FotoClubProArad la-nceput de an


Astăzi, 10 ianuarie 2014, a avut loc vernisajul expoziţiei Taberei Internaţionale de fotografie Art-Image, ediţia a doua. Evenimentul s-a dovedit a fi un adevărat succes, iar acest lucru se poate observa din fotografiile care au surprins atmosfera extraordinară de la salaClio.
Deschiderea vernisajului a realizat-o Nelu Scripciuc E.AAFR,A.FIAP,Hon MPC, preşedinte al FotoClubuluiProArad, printr-o cuvântare care a sistematizat toată activitatea fotografică desfăşurată în cadrul vernisajului. Acesta a fost urmat de către Bujor Buda, preşedinte onorific al Asociaţiei Pro Urbe Arad, iar la final a luat cuvântul  Andrei Ando, director general WestTv.
Surpriza pregătită de FotoClubProArad s-a dovedit a fi… triplă. În cadrul vernisajului au avut loc trei ateliere, susţinute de meşterii populari ai judeţul nostru. Prima a fost Cosmina Mihuţ, din Brustui, care a pictat un tablou imaginar din natură. Domeniul ei de activitate este pictura naivă, moşternire minunată a familiei. Tabloul a fost mai apoi dăruit preşedinteluiFotoClubuluiProArad, Nelu Scripciuc E.AAFR,A.FIAP,Hon MPC . Al doilea atelier a fost susţinut de ţesătoarea Maria Aftincăi, din Vladimirescu, care a arătat modul cum se toarce lâna. Atelierele s-au încheiat prin demonstraţia lui Constantin Perva. Venit tocmai de la Ineu, acesta a îmbrăcat în nuiele o sticlă, demonstrându-şi astfel talentul său incontestabil.
Tot în cadrul vernisajului, Viorel Muscă a primit titlul de Membru de onoare alFotoClubuluiProArad, pentru toată activitatea fotografică desfăşurată ca şi fotoreporter. Decorul evenimentului a fost asigurat de Maria Aftincăi.
Expoziţia face parte din proiectul Săptămâna fotografiei în România şi este deschisă 10 zile. Ea va fi de asemenea vernisată în Ucraina, în luna

februarie al acestui an. Acest lucru face să se împlinească ceea ce Nelu Scricpiuc E.AAFR,A.FIAP,Hon MPC a promis şi anume faptul că acest eveniment va fi mediatizat în toate ţările participante la tabăra internaţională.


Text.Karina Nan
Foto.Paul Herlo


Niciun comentariu: